hourglass

Deschiderea porţilor lăuntrice

  • 25,00LEI

  • Fără taxe: 23,81LEI
  • Preţul în puncte de fidelitate: 2500

overview

o colectie din mesajele primite de Eileen Caddy, fondatoarea comunitatii Findhorn, eco-village, iubire, constiinta, pace, credintaDeschiderea porţilor lăuntrice este poate cea mai indragita colectie de mesaje care transmit si ne reamintesc ca avem nevoie de iubire, de pace, de liniste, de incredere in frumusetea si armonia intregului. Alcatuita ca un jurnal pentru fiecare zi a anului, cartea este ilustrata cu desenele regretatei  Angela Pitariu Bolnavu, artist plastic şi profesor de desen din Suceava. Domnia sa era mult preocupată de cercetarea spirituală, lucrările sale dovedind fără tăgadă că, inainte de a ajune pe pânză, tabloul a existat ca viziune.

Coperta cărţii este un asemenea tablou intitulat “Evoluţie I”, realizat în anul 1998. Angela Pitariu Bolnavu nu se întâlnise la vremea aceea cu Deschiderea porţilor lăuntrice, dar cu siguranţă înţelesese direct şi intuitiv  procesul descris în titlul acestei cărţi.

Ceea ce este adevărat este recunoscut de oricine, oricând, indiferent de religie, sex, vârstă, clasă socială, avere, orientare, instruire… etc. Anii ’70 au adus cu ei nu doar valul New Age, nu doar o sintagmă, un nume de trend, ci au adus spirite luminate care au venit să desfacă această robie a omului, să-l ajute să-şi deschidă cu adevărat ochii, urechile, inima şi mintea, să-şi deschidă porţile din interiorul său pornind. Sunt atât de multe alte mesaje la modă în zilele noastre, spuse de alţi oameni, care mai de care mai renumit şi toate asemănându-se  cu cele ale lui Eileen Caddy. De ce? Nu e vorba despre copiere, ci despre pescuire. Aşa îmi place mie să spun, că pescuim din oceanul conştiinţei. Şi-atunci când nevoia de anumite informaţii este foarte mare, acele informaţii vor fi în mod repetat pescuite, repetate chiar dacă uneori vor fi exprimate în cuvinte uşor diferite în funcţie de evoluţia limbajului, însă această esenţă a libertăţii, a dumnezeului lăuntric nu s-a oprit şi nu se opreşte din a fi pescuită şi tradusă in cuvinte în ultimii, iată, peste 40 de ani! Poate vor mai trece mulţi alţi ani până când această perspectivă, această paradigmă va deveni un lucru comun, obişnuit, natural, firesc, va deveni starea firească a oamenilor.

Cine îşi doreşte să caute adevărul, va constata că toţi autenticii – de oriunde şi de oricând – maeştri ai spiritului sau conştiinţei au transmis aceleaşi mesaje, aceleaşi concluzii.

Eileen Caddy, a fost nu doar un pionier al ecologiei – agricultură eco, habitat eco, ecovillage – dar şi un curajos practicant al iubirii. A reuşit să adune în jurul ei câţiva oameni care, uluiţi de rezultatele obţinute în urma punerii în practică a sfaturilor, a mesajelor pe care ea le recepţiona, nu doar s-au convins, dar au convins şi pe alţii. Eileen Caddy a înţeles şi a avut curajul de a trăi cu adevărat spiritual, de a munci astfel, devenind un exemplu pentru foarte mulţi. Înţelegerea energiei iubirii din care toate se manifestă şi aplicarea ei in agricultură s-a concretizat în dovezi incontestabile susţinute de experţi din domeniul agricol şi horticol. Trăirea în adevăr, pace, respect şi apreciere, în iubire pentru tot, toţi şi toate a înălţat vibraţia zonei aproape sterpe în care soţul ei a început să cultive legume după ce au rămas şomeri. Rezultatele au uluit.

Începând din anul 1953, Eileen şi-a început lucrarea spirituală în Findhorn, Scoţia. Totul a început prin conştientizarea dumnezeului lăuntric. Apoi şi-a permis să “audă” vocea lui, să scrie mesajele, să-i urmeze sfaturile. Cartea Dumnezeu mi-a vorbit a apărut în 1971 intr-o primă ediţie, desi  incă din anii ’60 circulaseră multe dintre mesajele sale fiind copiate de mană. Este prima carte a lui Eileen Caddy, adunând unele dintre cele mai timpurii îndrumări pe care le-a primit autoarea de la “vocea interioară”.  În jurul acestor mesaje şi graţie credinţei şi atitudinii lui Eileen, a lui Peter, soţul ei  şi a lui Dorothy, prietena lor, a inceput să se formeze o nouă lume, o comunitate spirituală care a ajuns, în prezent, să ofere consiliere la nivel mondial pentru construirea aşezărilor ecologice, pentru o economie sustenabilă şi ecologică, bazată pe respectul şi iubirea oamenilor faţă de ei înşişi şi faţă de natură.

Deschiderea porţilor lăuntrice  apărută in original în 1986 si in 2005 in România, o carte ce conţine selecţii ale mesajelor înţelese de Eileen Caddy încă din anul 1953:

 28 mai

Înainte  de a te căţăra pe un munte înalt, cu siguranţă că-ţi vei fi verificat echipamentul, ca să vezi dacă totul este în regulă şi dacă funia nu are vreun defect, pentru că însăşi viaţa ta depinde de acest lucru. Trebuie să-ţi alegi un ghid bun şi trebuie să ai încredere absolută în acea persoană. Trebuie să fii gata să urmezi instrucţiunile ghidului şi să-i asculţi ordinele fără să crâcneşti. Aşa este şi în viaţa spirituală. Până când nu ai învăţat disciplina şi supunerea, până când nu alegi să faci voia Mea şi să-Mi asculţi glasul, nu poţi începe această viaţă în necunoscut, căci nu vei fi în afara oricărei primejdii. Dacă te-ai blocat pe un făgaş, analizează situaţia şi caută să afli ce anume înăuntrul tău te reţine acolo. Cum stai cu autodisciplina? Poţi să-ţi spui ţie însuţi “Nu!”? Dar cu supunerea? Eşti tu dispus să-Mi urmezi voia cu orice preţ?

29 mai

Tu eşti punctul de lumină din Mintea Mea, eşti punctul de iubire din Inima Mea. Atunci când vei putea accepta acest lucru, când te vei putea vedea atât ca microcosmos, cât şi ca macrocosmos, nu te vei mai minimaliza şi nici nu vei mai gândi într-un mod nesănătos despre tine însuţi niciodată. Vei înţelege că eşti într-adevăr făcut după chipul şi asemănarea Mea, că noi suntem unul şi că nimeni şi nimic nu ne poate separa. Dacă simţi vreo separare faţă de Mine, ea este făcută numai de tine, căci niciodată Eu nu mă separ de tine. Ceea ce tu eşti în mod individual, EU SUNT în mod universal. Este oare de mirare că trebuie să te naşti din nou pentru a accepta minunea acestui adevăr? Atât de mulţi rătăcesc departe de mine şi s-au separat de ei înşişi în aşa măsură, încât pe Mine M-au plasat într-un rai aflat la asemenea înăţimi, încât EU SUNT de neatins! EU SUNT în tine, ascuns în cele mai tainice adâncuri ale tale, aşteptând să fiu recunoscut şi scos la iveală.

 

30 mai

 Ţie ţi se poate vorbi despre adevărurile spirituale; dar numai dacă le trăieşti, dacă le pui în practică în viaţa ta şi le manifeşti, ele devin realitate pentru tine, trăiesc, se mişcă şi îşi au fiinţa în tine. Trebuie să-ţi făureşti propria ta gândire, propriul mod de viaţă şi de rezolvare a lucrurilor. Trebuie să stai pe picioarele tale şi să nu aştepţi niciodată ca altcineva să facă treaba în locul tău. Întoarce-te spre tine însuţi, caută fiecare răspuns în tine însuţi şi-l vei afla. S-ar putea să dureze. Poate va trebui să înveţi să fii răbdător şi să Mă aştepţi, însă atunci când credinţa şi încrederea ta vor fi suficient de puternice, vei descoperi tot ceea ce cauţi. Învaţă să te întinzi, să creşti şi să te dezvolţi. Învaţă să-ţi extragi de la Sursă toată puterea, toată cunoaşterea, toată înţelepciunea şi toată înţelegerea. Continuă să te întorci spre Mine, Domnul Dumnezeul tău, divinitatea dinăuntrul tău. Niciodată nu te voi uita sau abandona, pentru că tu ştii deja cu siguranţă că EU SUNT întotdeauna cu tine.

 

31 mai

Începe chiar acum să-ţi extinzi conştiinţa şi să gândeşti abundenţa în toate, pentru că numai în acest fel nevoile tale pot fi împlinite. Vreau să ştii că este marea Mea plăcere să-ţi dăruiesc împărăţia Mea, pentru că totul se revarsă din ea. Pentru aceasta trebuie mai întâi să o cauţi; apoi toate celelalte ţi se vor adăuga. Îţi ştiu fiecare nevoie şi fiecare nevoie a ta este minunat îndeplinită. Crezi în acest lucru cu toată inima. Nu lăsa nici măcar o îndoială să strice miracolul credinţei. Acceptă cuvântul Meu, trăieşte prin el şi vezi cum se petrece miracol după miracol. Vremea miracolelor nu s-a sfârşit, cu siguranţă. Când trăieşti o viaţă total dedicată Mie, atunci vei vedea minuni negrăite. Vei vedea că imposibilul devine posibil şi vei recunoaşte mâna Mea în toate. Inima ta va da pe dinafară de iubire şi recunoştinţă pentru tot ce se va întâmpla.

Fragmente: aici
si aici

Scrie o recenzie review

Note: HTML is not translated!
    Nu e bună           Bună
Captcha

Tags: Deschiderea porţilor lăuntrice, Eileen Caddy, mesaje