hourglass

Termeni şi condiţii

1.  DEFINITII, CONDITII SI TERMENI

Editura Cartea Daath / Cartea Daath – este denumirea comerciala a CARTEA DAATH S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Bucuresti, Str. Racatau nr.34, sector 3, avand numar de ordine in Registrul Comertului J40/2586/20.02.2003, cod unic de inregistrare fiscala RO 15227070.

Vanzator – Cartea Daath  sau orice partener al Editurii Cartea Daath.

Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care efectueaza o Comanda fara a se inregistra cu un Cont.

Client – persoana fizica / persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Cartea Daath (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Cartea Daath si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, istoricul comenzilor etc.).

Site – domeniul www.​edituracarteadaath.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continut
•    toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament  electronic;
•    continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil (SMS, whatsapp);
•    orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
•    informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
•    informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
•    date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Document – prezentul Termeni si Conditii.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultate din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre Cartea Daath, Cumparatorului, prin utilizarea unui cont bancar pus la dispozitie de Cumparator sau prin intermediul procesatorului de plati online.

Dreptul de autor

Continutul site-ului web www.edituracarteadaath.ro (inclusiv, dar fara a se limita la imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, elemente grafice, logo precum si alte date) este proprietatea Cartea Daath si a partenerilor si furnizorilor sai, fiind aparat de Legea dreptului de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Pe aceste considerente este absolut interzisa utilizarea acestor elemente fara acordul scris al Cartea Daath.

CONTRACT LA DISTANTA

Pentru facilitarea intelegerii, termenii Cumparator si Client sunt asimilati in denumirea Cumparator in majoritatea articolelor, exceptandu-le pe acelea care se refera strict la calitatea de Client - cont inregistrat. 

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail, telefonic) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea automata de inregistrare a unei comenzi primita de catre Cumparator, dupa plasarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Cartea Daath isi rezerva dreptul de a refuza si anula o comanda fara justificare. Dupa acceptarea Comenzii, Cumparatorul va fi notificat printr-un e-mail ce va avea continutul "In procesare". Aceasta notificare se face electronic (e-mail). Ulterior procesarii, Cumparatorul va primi un e-mail dupa ce comanda a fost expediata (prin Curier Rapid sau Posta Romana). 

2.3. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site Cumparatorul a luat la cunostiinta si a acceptat prelucrarea datelor, conform GDPR, prelucrarea si stocarea acestora fiind necesara desfasurarii si finalizarii Comenzii plasate. Informatii suplimentare se gasesc in sectiunea Protectia datelor, afisata in meniul Site-ului - Categorii.

2.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator dupa ce Vanzatorul a incasat contravaloarea Comenzii sau, in situatia unui retur si/sau a returnarii platii catre Cumparatorul care a solicitat returul, conform Ordonantei de urgenta nr 34/4.06.2014, in conditiile expuse in Articolul 6.  

2.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site stau la baza Contractului.

3.  POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client/Cumparator.
Editura Cartea Daath isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Cartea Daath si fara a fi necesara justificarea fata de Cumparator.

3.2. Se intelege prin Comunicarea cu Vanzatorul: interactiunea cu acesta prin e-mail sau telefonic. prin postarea opiniilor vizavi de Bunuri si/sau Servicii sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea “Contactati-ne” din Site. Vor fi excluse din Site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
3.3. In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, Editura Cartea Daath isi rezerva dreptul de a cere Clientilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vederea protejarii informatiei din cadrul Site-ului.
3.4. Cartea Daath poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Cartea Daath are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

3.5. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in Lei (RON) si includ T.V.A (5% pentru carti, 19% pentru celelalte Bunuri si Servicii). Preturile fara TVA sunt afisate in descrierea fiecarui produs.

3.6. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

3.7. Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) sunt proprietatea Vanzatorului.

4. ACCESUL ONLINE

4.1.Cartea Daath nu garanteaza accesul la Site oricand si nu este raspunzatoare pentru situatii cauzate de terti (probleme tehnice, defectiuni datorate serverului sau conexiunii la Internet) sau pentru probleme generate de upgrade sau de orice alte motive comerciale ale Vanzatorului.

4.2. In situatia in care va fi necesara o modificare tehnica efectuata de Vanzator, Clientii vor fi anuntati prin intermediul Newsletter. 

5. COMANDA

5.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului. 

5.2. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

5.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc, e-mail si/sau telefon,  in orice situatie in care este necesara contactarea sa.

5.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, neachitata si neexpediata fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

5.4.1. Anularea Comenzii se face de la sine in urmatoarele cazuri:
5.4.2. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
5.4.3. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Cartea Daath, in cazul platii online.

5.4.4. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte. 

5.5. In cazul in care Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, solicitand returnarea Comenzii, respectiv in cazul in care Comanda este achitata si a fost expediata si Vanzatorul accepta solicitarea Cumparatorului conform conditiilor de returnare exprimate in Articolul 6, Vanzatorul va rambursa suma in maximum 14 (paisprezece) zile lucratoare de la data la care a fost informat in scris, prin e-mail, de catre Cumparator despre decizia sa de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

5.5.1. pentru comenzile plătite cu cardul suma va fi returnată pe acelaşi card utilizat la tranzactionare. Suma rambursată în urma returului va fi cea achitată de client la plasarea comenzii dacă transportul a fost gratuit. În situaţia în care comanda nu avea transport gratuit, suma rambursată va fi egală cu valoarea produselor comandate.

5.5.2. pentru Comenzile achitate atat prin ramburs cat si prin Card bancar, Vanzatorul va face rambursul exclusiv prin virament bancar in contul transmis de Cumparator. 

5.6. Vanzatorul calculeaza 14 zile lucratoare pentru rambursarea sumei incasate incepind cu ziua in care primeste returul de la Cumparator - Bunurile vandute si expediate - returnarea acestora facandu-se pe cheltuiala Cumparatorului. 

5.7. In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului achitat, in termen de maximum 14 zile lucratoare de la data la care Vanzatorul a instiintat Cumparatorul. 

6. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETURNARE

6.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract - dreptul de returnare - următoarele:
6.1.2. serviciile incepute sau după prestarea completă a lor, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului prin comanda plasata in Site si acceptata de Vanzator, si achitata de Cumparator;
6.1.3. furnizarea de Bunuri si/sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
6.1.4. furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar;
6.1.5. furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
6.1.6. furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;
6.1.7. furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
6.1.8. furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.


6.2. Bunurile pot fi returnate in 14 zile de la primirea lor, fara justificare, in aceeasi stare in  care au fost primite, nu in mod obligatoriu in acelasi ambalaj. 

6.2.1. Dupa receptia returului si verificarea starii Bunului, Vanzatorul va emite o factura de retur.

6.2.2. In situatia in unei plati online, Vanzatorul va contacta Procesatorul si va face toate demersurile necesare pentru rambursarea sumei.

6.2.3. Returnarea se face pe cheltuiala Cumparatorului, prin Posta Romana sau Curier Rapid, la adresa: Cartea Daath SRL, str. Racatau nr.34, sector 3, cod 033073, Bucuresti. 

 7. FACTURARE – PLATA

7.1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.edituracarteadaath.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

7.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare formular de Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura fiscala pentru Bunurile livrate ce va fi inclusa in colet in format tiparit sau transmisa prin e-mail in cazul Serviciilor, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

7.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de Cartea Daath, cu exceptia Bunurilor si/sau Serviciilor vandute de partenerii Cartea Daath, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, in format tiparit, prin adaugarea facturii in coletul expediat sau/si prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau, la cerere.

7.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

7.5. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise prin Site, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

7.6. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile fiscale finale in format tiparit sau digital prin adaugarea acestora de catre Editura Cartea Daath in coletul expediat prin oricare dintre furnizorii de servicii de expeditie-curierat sau transmiterea prin intermediul unui e-mail.

7.7. Modalitatile de plata sunt 1. ramburs, la primirea comenzii si 2. online cu cardul, in conditii de siguranta deplina, in momentul formularii comenzii. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro).

 8.  LIVRAREA BUNURILOR

8.1. Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile prin modalitatea selectata de Client in comanda sa, conform optiunii Clientului. Exceptie fac comenzile inregistrate cu modalitate de livrare curier rapid in localitati care se afla la o distanta mai mare de 20 de km fata de localitatea unde exista un centru de distributie al firmei de curierat. In aceasta situatie, Vanzatorul va va contacta printr-un e-mail sau telefonic si va propune modalitatea de expeditie Posta Romana. Daca aceasta modificare este agreata de ambele parti, comanda va fi acceptata si procesata in consecinta. Daca Cumparatorul nu este de acord cu modificarea, Vanzatorul va anula comanda, fara alte instiintari. 

8.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

8.3. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

8.4. Vanzatorul rezerva un interval cuprins intre 24 si 72 de ore, cuprins in zilele lucratoare, pentru expedierea Comenzii. In situatia in care intervine si este necesara o modificare a acestui termen, va instiinta Cumparatorul printr-un e-mail sau telefonic. 

8.5. Detaliile de livrare a Bunurilor/Serviciilor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea Cartea Daath, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

9. RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricareia din obligatiile sale conform prezentului Contract si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea  acestora dupa incetarea Contractului.

10. FORTA MAJORA

10.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

10.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

11. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Editura Cartea Daath si Clienti /Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

Nu există produse în această categorie.

Noua politică de cookies UE
Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare.
Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.
Află in sectiunea Politica de Cookies mai multe despre cookie-uri, inclusiv despre posibilitatea retragerii acordului.