hourglass

Dumnezeu mi-a vorbit - Eileen Caddy

  • 20,00LEI

  • Fără taxe: 19,05LEI
  • Preţul în puncte de fidelitate: 2000

overview

mesaje calauzitoare, FindhornEileen Caddy este unul dintre cei mai de seamă profesori spirituali ai lumii timpurilor noastre. Din ziua în care a auzit pentru prima oară o voce interioară spunându-i “Stai liniştită şi află că eu sunt Dumnezeu”, lucru ce s-a petrecut în anul 1953, Eileen Caddy nu numai ca şi-a trăit viaţa personală urmând această călăuzire interioară, dar a devenit şi un instrument în crearea comunităţii spirituale din Findhorn, Scoţia. înţelegând că rolul ei era să-i ajute şi pe alţii să se întoarcă în sinele lor şi să-şi găsească direcţia, a acceptat să publice cărţi care reflectă această încurajare de a găsi pacea şi echilibrul în lăuntrul fiinţei, într-o adevărată credinţă.

Mesajele din această carte ne cer să avem încredere deplină în procesul vieţii – să avem încredere în Dumnezeu, universul, spiritul, iubirea sau indiferent ce denumire alegem pentru a desemna sursa divină. Aceste mesaje afirmă că în orice lucru există o înţelepciune şi o inteligenţă inerentă, la care se poate ajunge numai prin explorarea universului interior. Fiecare dintre noi poate să facă acest lucru şi să perceapă vocea liniştită a lui Dumnezeu dinlăuntrul sinelui.

Eileen Caddy, co-fondator al Findhorn Community din Scoţtia, a trăit astfel, urmând această călăuzire interioară mai mult de 50 de ani. împărtăşind sfaturile pe care le-a primti în cărţile sale, publicate în peste 25 de limbi şi în fiecare colţ al lumii, ea a inspirat sute de mii de oameni să facă schimbări pozitive în vieţile lor.

In Mine este pacea perfectă

Cauţi pacea? O vei găsi, dar pentru această pace să nu depinzi niciodată de o altă persoană sau de vreo condiţie din afară. Numai în Mine poate fi găsită acea pace care depăşeşte toată înţelegerea.

De câte ori nu ai crezut că vei găsi pacea atunci când condiţiile vor fi prielnice? Sau când vei fi în locul potrivit? Sau când relaţia ta cu o anume persoană va merge bine? Sau numai dacă s-ar întâmpla asta şi asta, atunci totul ar fi bine, iar tu ai găsi acea pace minunată?

Ce prostie, copilul Meu. Nu trebuie să depinzi de nici o condiţie exterioară. Mergi adânc înăuntru, unde nimeni nu poate pătrunde şi o vei găsi. Câtă vreme rămâi în acel centru vei avea pace – o pace veşnică, de nezdruncinat, pentru că EU SUNT în mijlocul tău, iar în Mine este pacea perfectă.

Comunitatea Findhorn

Comunitatea Findhorn s-a născut in 1962, infiintata fiind de Peter si Eileen Caddy si Dorothy Maclean. Toti trei urmasera in mod disciplinat si de multi ani anumite cai spirituale si fusesera antrenati sa urmareasca voia lui Dumnezeu. Au venit in nord-estul Scotiei in 1957 si au condus hotelul Cluny Hill din orasul Forres. Au facut asta cu mare succes. Eileen primea calauzire in meditatiile ei de la o sursa divina interioara pe care a numit-o “mica voce linistita din interior”. Peter conducea hotelul urmand aceste sfaturi intocmai, cu mare credinta. In acest mod neortodox, si cu multe si neobisnuite situatii calauzite de Dumnezeu, Cluny Hill a devenit un hotel foarte bun, de patru stele. Totusi, dupa cativa ani, contractele lui Peter si Eileen s-au terminat, si neavand unde sa se duca, si cu putini bani, ei s-au mutat cu cei 3 fii ai lor si impreuna cu Dorothy intr-o caravana in apropierea satului Findhorn.

Sa hraneasca 6 persoane dintr-un ajutor de somaj era dificil, asa ca Peter s-a hotarat sa faca o gradina de legume. Pamantul din parcul de caravane era nisipos si uscat, dar el a perseverat. Dorothy a descoperit spiritele luminoase ale plantelor – devas – care i-au dat instructiuni cum sa faca si ce sa faca astfel incat sa reuseasca. Din nou, Peter a urmat intocmai aceste sfaturi, obtinand rezultate uluitoare. Din solul nisipos din parcul de caravane al Golfului Findhorn, au inceput sa creasca plante uriase, ierburi si flori de zeci de feluri, precum si de-acum legendara varza de 20 de kilograme. S-a dus vorba, expertii horticoli au venit si au fost uluiti, iar gradina Findhorn a devenit faimoasa. 

Au venit si alti oameni si s-au alaturat familiei Caddy si lui Dorothy in munca lor, si, curand, grupul de sase a crescut devenind o comunitate mica, dedicata ascultarii si implinirii vointei lui Dumnezeu si dezvoltarii acestei gradini in armonie cu natura.

In 1967 a fost publicat un mic volum in care erau scrise parte din calauzirile lui Eileen, intitulat Dumnezeu mi-a vorbit. Aceasta carte a fost publicata de Findhorn Press si astfel s-a raspandit vorba despre aceasta ciudata, dar minunata comunitate. Printre prietenii importanti si sprijinitori ai comunitatii de la inceputurile ei au fost Sir George Trevelyan, pionierul new age de origine britanica, esoteristul scotian R Ogilvie Crombie si Richard St. Barbe Baker, “omul din copaci”. Noii membri ai comunitatii traiau in caravane alaturi de Peter si Eileen si in bungalowuri special construite din lemn de cedru care exista si azi si adapostesc participantii la workshopuri.

In anii ’90 comunitatea de oameni din jurul Fundatiei s-a alaturat acesteia, astfel ca astazi, Fundatia Findhorn este un centru educational si inima organizatiei formata din cateva sute de oameni care au dezvoltat un numar foarte diversificat de afaceri holistice si alte initiative, toate bazate pe o viziune pozitiva fata de omenire si Pamant si un devotament total fata de o spiritualitate profunda, practica si non-doctrinara inceputa de fondatorii Comunitatii Findhorn.

Multi dintre fostii membri ai Comunitatii au luat cu ei in lumea larga ceea ce au trait si invatat in Findhorn. Sunt lectori, scriitori, economisti, oameni de stiinta, artisti specialisti in IT, producatori de film, ecologisti sau oameni simpli care traiesc o viata holistica constienta.

La sfarsitul anului 1980 a inceput Proiectul Ecovillage – Satul Ecologic – prin producerea energiei de un generator ce foloseste energia eoliana si construirea primelor cladiri ecologice. Satul ecologic se defineste prin faptul ca se poate sustine ecologic, economic, cultural si spiritual si este o continuare logica a muncii cu natura. Caravanele de la inceput sunt eliminate treptat, pe masura ce noile case ecologice sunt construite la cele mai inalte standarde, cu  un design frumos si practic. Exista in prezent 40 de asemenea cladiri.

Fragment: aici

si aici


Scrie o recenzie review

Note: HTML is not translated!
    Nu e bună           Bună
Captcha

Tags: Dumnezeu mi-a vorbit, Eileen Caddy, Findhorn Community, mesaje