hourglass

Atelierele Cartea Daath

Atelierul este acel spaţiu, cadru şi context în care se munceşte pentru a se obţine un rezultat cât mai înalt cu putinţă.

"Spiritual" este un mod de a fi, nu doar o teorie sau o filosofie. Altfel spus, într-un Atelier Spiritual lucrăm împreună pentru desăvârşirea noastră, pornind de la teme şi subiecte generale adaptate experienţei fiecărui participant. Implicită este şi dezvoltarea personală. 

Ateliere precum “Copilul şi părintele din noi”, “Puterea de a fi femeie”, ori  ”La pas în doi” sau “Rostul rosturilor” propun conştientizarea acelor lucruri ascunse conştienţei, posibile marcaje definitorii pentru viziunea şi atitudinea persoanei faţă de viaţă, în integralitatea sa. De-abia după ce descoperim aceste blocaje putem schimba situaţia, de-abia după ce ne înălţăm deasupra unei probleme, astfel încât s-o putem privi în ansamblul său, o putem şi rezolva.

Modificarea perspectivei personale este posibilă ca urmare a descoperirii unei convingeri limitative sau a unui tipar de reacţie (neconştientizat) nefolositor sau în urma înţelegerii diferite a unei situaţii văzute dintr-un alt unghi. Concomitent, descoperirea resurselor interioare ce sprijină procesul autocunoaşterii şi, mai ales, pe cel al vindecării, va duce la rezolvarea dilemelor, dezvăluirea răspunsurilor necesare sau, şi mai mult, la revelarea adevărului. Acestea sunt câteva dintre efectele acestui context-atelier.

Structura Atelierului Copiilor are la bază principiul “prin joc învăţăm fără efort”. Principalele probleme ale vârstelor cuprinse între 8 şi 11 ani par a fi legate nu atât de capacitatea de asimilare a unor cunoştinţe, cât de felul în care se întâmplă acest lucru. Ştim că repetiţia stă la baza fixării oricărei informaţii, a oricărui tipar. Învăţarea pe de rost sau pe “din-afară”, adică acceptarea în interior a informaţiilor care vin dintr-un exterior necunoscut, are calităţi pozitive şi necesare. Cu toate acestea, mulţi copii se împotmolesc exact în acest proces al acceptării. Poate pentru că nu-i văd rostul, poate pentru că nu e deloc distractiv sau măcar interesant.
Atelierul oferă copiilor posibilitatea reparării imaginii de sine – atunci când este cazul – sau sporirea încrederii în sine; stimulează descoperirea potenţialului personal,  precum şi descoperirea unor metode de asimilare a cunoştinţelor care dau rezultate. Accentul pus pe încurajarea creativităţii este susţinut şi de nevoile de ordin spiritual. Cu toţii avem nevoie să putem crede în bunătate, în iubire necondiţionată, în compasiune, să ne permitem să avem încredere, nu să ne temem de ceea ce suntem, să ne bucurăm de viaţă aşa cum dorim, să ne putem exprima fără frică.
În plus, copiii descoperă şi ce efecte surprinzătoare pot obţine atunci când tensiunea concentrării este înlocuită cu relaxarea minţii precum şi efectele rezultate în urma focalizării atenţiei după un astfel de moment de liniştire. Câteva elemente de meditaţie şi dezvoltare a inteligenţei emoţionale completează partea construită de Daniela Marin.

Elementele de imagine şi construcţie video, precum şi alte informaţii din domeniul artelor vizuale digitale sunt prezentate de Mihaela Tolan, cea de-a doua coordonatoare a acestui program dedicat copiilor. Desigur, implicarea Mihaelei Tolan nu se limitează la domeniul video. Mihaelei îi place să creeze tot felul de lucruşoare, chiar şi decoruri pentru poveştile-scenete pe care le-am realizat cu copiii. 

Atelierul Personal este o întânire unu-la-unu sau chiar unu, adică Daniela Marin şi doi participanţi, cuplu sau părinte şi copil. Această întâlnire porneşte de la o temă aleasă de participant şi comunicată anterior întâlnirii ce durează maximum 88 de minute. Fie că este o problemă căreia nu-i găsim rezolvare, fie că este nevoia de a clarifica o situaţie, dar atunci când simţim că avem nevoie de un partener de dezbatere, de sprijin, este atât de important să-l şi găsim. Poate că nu avem nevoie decât de un suport care să poată oglindi răspunsurile conţinute în însăşi întrebarea noastră, dar care rămân invizibile conştienţei. Contextul acestui Atelier Personal este dedicat luminii adevărului şi iubirii tămăduitoare.

În Atelierul Literar ne adunăm pentru a asculta fragmente din creaţiile în lucru ale autorilor. Orice autor, cu atât mai mult unul debutant, are nevoie şi este firesc să audă opinii despre creaţia sa înainte de a transmite lucrarea către o editură. Cu deschidere, respectând fiecare autor, vom sublinia ceea ce ar putea fi îmbunătăţit, exprimându-ne părerea atunci când vom simţi că putem ajuta. De asemenea, vom face exerciţii de scriere creativă, vom dezbate temele delicate ale rostului de a scrie pentru publicare.

 

Atelier Personal - online

550,00LEI

Acum, online!  Este Personal pentru că înseamnă sesiuni private indivi..

Atelierul Cuvântului

480,00LEI

“Ceea ce apare în vorbire este un semn al celor ce sunt în minte” spunea Aristotel.  Semne şi..

Arătând de la 1 la 2 din 2 (1 pagini)